Nieuws uit Balen

Balen

Nieuws uit Balen

Leerlingen vinden alsnog locatie om volgend schooljaar te beginnen in... voormalige taverne-feestzaal

17/06/18 16:05 - Basisschool Mondomio heeft in Balen een locatie gevonden om volgend schooljaar te starten. Directeur Debbie Goudriaan en haar team van enthousiaste juffen vormen een voormalige feestzaal in de Steegstraat om tot school.

Luan (10) kan niet praten of zien, alleen horen

09/06/18 03:00 - Motorclub Crusaders for Justice houdt zaterdag 16 juni op domein Teunenberg in Olen een grote benefiet voor Luan, een tienjarige jongen met een ernstige geboortebeperking. Co-ouders Ilse Van Saet uit Balen en Stijn Van Samang uit Eksel zijn blij met de steun.

Kraakverse streekproducten met een druk op de knop

09/06/18 02:57 - Kraakverse Kempense streekproducten bestellen met een druk op de knop. Dat is voortaan mogelijk dankzij www.vandeboer.be, het webplatform dat buren Noor Op de Beeck en Stijn Frans uit Balen hebben ontwikkeld.

Aantal inbraken in politiezone daalt, maar auto’s zijn vaker doelwit

08/06/18 02:57 - In de periode 2015-2017 is het aantal inbraken in de politiezone Balen-Dessel-Mol gedaald, vooral in Balen en Mol. Dat blijkt uit cijfers die de lokale politie publiceert in haar activiteitenoverzicht 2015-2016-2017.

Kringwinkel Balen verhuist in één dag naar ruimere locatie

05/06/18 02:57 - De Kringwinkel van Balen verhuist binnenkort van de ­Kerkstraat naar een ruimer pand in de Steegstraat. De nieuwe winkel biedt meer ruimte en comfort. Bovendien moet het laden en lossen niet meer op de openbare weg gebeuren.

Nieuwe school heeft al 50 leerlingen, maar geen gebouw

01/06/18 02:57 - Basisschool Mondomio wil in Balen werken rond een vernieuwend onderwijsconcept, maar heeft nog geen vaste plek. “Desnoods starten we in september op een tijdelijke locatie”, zegt directeur Debbie Goudriaan.

De Schieve gebruikt verhitte stenen bij brouwproces

31/05/18 02:57 - Frank Mannaerts van brouwerij De Schieve in Olmen (Balen) brouwt voortaan zijn bieren op fles volgens een speciaal procedé. Zo kookt hij het bier met gloeiend hete stenen.

Dieven stelen visgerei overleden broer: “Breng alstublieft die zak terug”

29/05/18 02:57 - Bart Claessens uit Balen-Wezel is zwaar aangedaan door de diefstal van een zak met visgerei die nog van zijn overleden broer Wim is geweest. “Ik kan gemakkelijk nieuwe hengels kopen, maar de zak is onvervangbaar. Het is het enige tastbare aandenken aan mijn broer”, zegt Bart.

“Vernieuwd gemeentehuis is opener en toegankelijker dan vroeger”

29/05/18 02:57 - Inwoners van Balen kunnen voortaan terecht in het vernieuwde gemeentehuis. Maandag verhuisde de dienst bevolking als laatste van het tijdelijke gemeentehuis naar de nieuwe loketten. “Het wordt nu weer even wennen aan het nieuwe loket, maar het ziet er goed uit”, zegt medewerkster Ingrid Schuurmans.

Vijfkoppige bende berooft oudere dame van bankkaart én pincode: “Drie minuten later al 1.000 euro van rekening”

28/05/18 05:59 - Een vrouw uit Balen had zich haar 71ste verjaardag helemaal anders voorgesteld. Toen ze na de boodschappen in Mol thuis kwam, ontdekte ze dat ze haar bankkaart miste. Intussen hadden dieven al 1.000 euro van haar rekening gehaald.

Zelf nieuws uit Balen?
Deel ervaringen over BalenBalen

„ Woonplaatsen.be: uw Balense stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken